Kodriverne er en kogræsserforening i Helsingør Kommune.

Foreningen

Foreningen Kodriverne blev stiftet d. 2. marts 2009 på foranledning af Grøn Guide i Helsingør Kommune, Carsten Birket Andersen, og med god støtte af bl.a. Helsingør Kommune og Skov- og Naturstyrelsen Øresund.

Hvert år udvælger foreningens kokyndige kalve fra besætninger på Møn. Kalvene udsættes på engen i maj måned og plejer engen frem til sidst i oktober. Herefter slagtes kalvene og kødet fordeles mellem andelshaverne.

I løbet af en sæson har hver andelshaver en tilsynsdag/måned. Et tilsyn tager typisk en times tid.

Foreningen afholder to årlige arbejdsdage af et par timers varighed hvor der rydes under elhegn, bekæmpes lyse-siv (uønsket invasiv art) og løses mindre vedligeholdelsesopgaver.

Under sagkyndig ledelse arrangeres en årlig botaniktur på engen for andelshavere og koklappere.

Foreningens bankoplysninger

Arbejdernes Landsbank i Helsingør